Telefon

Infolinia: 32 787 87 51 (pn-so 8:00-14:00)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Dr. Oetker Babeczki Kopce Kreta oryginalne z czekoladą 264 g 5900437081823

EAN: 5900437081823
Nazwa wariantu
Dr. Oetker Babeczki Kopce Kreta oryginalne z czekoladą 264 g (1)
Dr. Oetker Babeczki Kopce Kreta oryginalne z czekoladą 264 g (2)
Dr. Oetker Babeczki Kopce Kreta oryginalne z czekoladą 264 g (1)
Dr. Oetker Babeczki Kopce Kreta oryginalne z czekoladą 264 g (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Babeczki Kopce Kreta oryginalne z czekoladą 264 g 5900437081823

10,09
Cena za kg: 38,22
0.264 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Lubisz Kopiec Kreta i chciałabyś robić go częściej? Jest na to sposób: Babeczki Kopce Kreta! Uproszczone przygotowanie, komplet niezbędnych składników i przyjazna instrukcja to tylko część ich zalet. Opakowanie zawiera ciasto, masę, płatki czekolady i foremki. Zaskocz bliskich Kopcem Kreta w formie pysznych babeczek! Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Składniki

cukier
mąka PSZENNA
7,5 % płatki czekolady (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgatory (lecytyny (w tym SOJOWE), fosfatydy amonu))
skrobia PSZENNA
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
żelatyna
czekolada w proszku
skrobia modyfikowana
aromaty (zawierają LAKTOZĘ)

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (śmietanka 30 % tł., banan ok. 140 g) 100 gWartość odżywcza po przyrządzeniu (śmietanka 30 % tł., banan ok. 140 g) 1 porcja = 65 g(%*)
Energia1400 kJ910 kJ11 %
Energia336 kcal218 kcal11 %
Tłuszcz21 g14 g20 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone7,5 g4,9 g25 %
Węglowodany32 g21 g8 %
w tym Cukry21 g14 g16 %
Białko4,0 g2,6 g5 %
Sól0,36 g0,24 g4 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Z mieszanki otrzymujemy 12 babeczek
1 porcja = ok. 65 g

Zalecenia dla alergików

Zawiera: Mleko,Soja,Pszenica

Rodzaj przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka w proszku do przyrządzenia babeczek Kopce Kreta.

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Dodatkowe informacje

1 porcja (65 g) zawiera: energia 909 kJ 218 kcal 11%* Energia w 100 g 1399 kJ / 336 kcal * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Metoda przygotowania

Dodaj: - 1 jajko - 80 ml oleju (8 łyżek) - 250 ml śmietanki 30% tł. (mocno schłodzonej) - 1 duży banan lub np.: maliny, brzoskwinie, jagody Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie babeczek: Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła. Na blasze do pieczenia ustawić foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodać jajko, olej i 4 łyżki śmietanki (resztę śmietanki wstaw do lodówki lub na 30 min do zamrażalnika). Całość mieszaj mikserem najpierw na niskich, a następnie na najwyższych obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. ½ łyżki). 2. Pieczenie: Wstaw babeczki do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 175°C Czas pieczenia: 15-18 min. Po upieczeniu babeczki muszą ostygnąć Masę można ubijać dopiero po ich ostudzeniu i wydrążeniu. 3. Wydrążenie babeczek Za pomocą łyżeczki wydrąż babeczki pośrodku do wys. ok. 1,5 cm, pozostawiając na brzegach ok. 0,5 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Banana lub inne owoce obierz, pokrój w drobną kostkę i wypełnij nim wydrążone babeczki. Skropienie sokiem z cytryny pomoże zachować świeży kolor banana. 4. Przygotowanie masy i posypanie ciastem Schłodzoną śmietankę wlej do miski i miksując wsyp mieszankę do masy. Ubijaj całość przez ok. 2 min, a następnie wsyp płatki czekoladowe i delikatnie wymieszaj łyżką. Masę wyłóż na babeczki, formując za pomocą noża kopułki, a następnie posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na 30 min do lodówki. Ciasto na Babeczki może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta.

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Inne informacje o alergenach

Możliwa obecność MLEKA.

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem
Witamy w nowej witrynie sklepu Dla Państwa wygody zmieniliśmy wygląd
i poprawiliśmy funkcjonalność naszego sklepu.
  • ✓ Wygodniejsze zakupy
  • ✓ Zwiększona użyteczność
  • ✓ Wersja mobilna
  • ✓ Nowoczesny wygląd
  • ✓ Zachowana historia zakupów
Jeśli jesteś klientem poprzedniej wersji sklepu. Prosimy o skorzystanie z opcji nie pamiętam hasła,
aby przenieść swoje konto do nowego sklepu
NIE PAMIĘTAM HASŁA