Telefon

Infolinia: 32 787 87 51 (pn-so 8:00-14:00)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Dr. Oetker Ciasto Kopiec Kreta oryginalny z czekoladą 410 g 5900437089003

EAN: 5900437089003
Nazwa wariantu
Dr. Oetker Ciasto Kopiec Kreta oryginalny z czekoladą 410 g (1)
Dr. Oetker Ciasto Kopiec Kreta oryginalny z czekoladą 410 g (2)
Dr. Oetker Ciasto Kopiec Kreta oryginalny z czekoladą 410 g (1)
Dr. Oetker Ciasto Kopiec Kreta oryginalny z czekoladą 410 g (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Ciasto Kopiec Kreta oryginalny z czekoladą 410 g 5900437089003

7,99
Cena za kg: 19,49
0.41 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Opatrzyły Ci się tradycyjne wypieki i nie masz pomysłu na przygotowanie oryginalnego ciasta? Zaskocz rodzinę, podając ciasto "Kopiec Kreta". To propozycja, która jest połączeniem zalet ciast w proszku z wyśmienitym smakiem, wyszukanym wyglądem, oryginalną recepturą oraz intrygującą nazwą. Wyborny smak Kopca Kreta zaspokoi oczekiwania i sprawi dużo radości nawet najbardziej wybrednym smakoszom.

Składniki

cukier
mąka PSZENNA
14 % płatki czekolady (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgatory (lecytyny (w tym SOJOWE), fosfatydy amonu))
skrobia PSZENNA
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
żelatyna
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
skrobia modyfikowana
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
syrop glukozowy
MLEKO odtłuszczone w proszku
aromaty
sól

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł., banany ok. 360 g, śmietanka 30 % tł.) 100 gWartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł., banany ok. 360 g, śmietanka 30 % tł.) 1 porcja = 105 g(%*)
Energia1067 kJ1120 kJ13 %
Energia256 kcal268 kcal13 %
Tłuszcz16 g16 g23 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone7,7 g8,0 g40 %
Węglowodany25 g26 g10 %
w tym Cukry18 g19 g21 %
Białko3,4 g3,6 g7 %
Sól0,39 g0,41 g7 %
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 16 porcji.
1 porcja = około 105 g

Zalecenia dla alergików

Zawiera: Mleko,Soja,Pszenica

Rodzaj przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka w proszku do przyrządzenia ciasta Kopiec Kreta.

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Dodatkowe informacje

1 porcja (81 g) zawiera: energia 1027 kJ 246 kcal 12%* Energia w 100 g 1268 kJ / 304 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Metoda przygotowania

Dodaj: do ciasta: - 100 g miękkiej margaryny - 2 jaja - 75 ml (ok. 6 łyżek) mleka - 3 banany do masy: - 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. - 100 ml (ok. 8 łyżek) letniej wody do nasączenia: - woda, cukier, sok z cytryny Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Mieszankę do wypieku ciasta wsypać do miski, dodać margarynę, jaja i mleko. Całość miksować początkowo na niskich, a następnie na wysokich obrotach przez 3 min. Ciasto rozłożyć równomiernie w wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia okrągłej formie (ø 24 cm). Piekarnik nastawić na temp. ok. 180°C bez termoobiegu. 2. Pieczenie Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Temperatura pieczenia: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 35-45 min 3. Wydrążenie ciasta i ułożenie bananów Upieczone ciasto oddzielić ostrym nożem od brzegów formy, zdjąć obręcz, wystudzić. Wyłożyć na płaski talerz i łyżką wydrążyć miąższ ciasta na głębokość 0,5 cm, zostawiając 1 cm brzeg nienaruszonego ciasta. Okruchy przełożyć do miski i równomiernie rozkruszyć. Wydrążony spód ciasta nasączyć wodą z odrobiną cukru i soku z cytryny. Banany obrać ze skóry, przekroić wzdłuż i płaską stroną ułożyć na wydrążonym cieście (aby nie zmieniły barwy można je skropić sokiem z cytryny). 4. Przygotowanie masy i posypanie ciasta Schłodzoną śmietankę ubić mikserem na sztywno (ok. 5 min na najwyższych obrotach). Do oddzielnego naczynia wlać wodę, wsypać mieszankę do masy i miksować przez 0,5 min. Tak przygotowaną mieszankę przełożyć natychmiast do ubitej śmietany, delikatnie wymieszać, a następnie stopniowo dodawać płatki czekoladowe. Masę wyłożyć na banany pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca od brzegu. Łyżką uformować kopułę, posypać okruchami ciasta i wstawić na ok. 2 godz. do lodówki.

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. Ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem