Telefon

Infolinia: 32 787 87 51 (pn-so 8:00-14:00)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g 5900437086415

EAN: 5900437086415
Nazwa wariantu
Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g 5900437086415

7,69
Cena za kg: 19,23
0.4 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

"Ciasto kruche" to wygodne rozwiązanie zarówno dla osób stawiających pierwsze kroki w pieczeniu, jak i tych bardziej doświadczonych, ceniących sobie ułatwienia w kuchni. Dodaj świeże jajko i masło, zagnieć i puść wodze fantazji lub zastosuj jeden z przepisów na opakowaniu na szarlotkę, tartę lub ciasteczka. Zawsze ten sam efekt: zaskakujące smakiem ciasto i radość Twoich bliskich. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Składniki

mąka PSZENNA
cukier
proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu))
sól

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (bez owoców, margaryna 80% tł.) 100 g1 porcja = 34 g(%*)
Energia1677 kJ570 kJ7%
Energia400 kcal136 kcal7%
Tłuszcz 16 g5,5 g8%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 4,3 g1,5 g8%
Węglowodany 56 g19 g7%
w tym Cukry 23 g7,7 g9%
Białko 6,5 g2,2 g4%
Sól 0,83 g0,28 g5%
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 34 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Zalecenia dla alergików

Może zawierać: Mleko
Zawiera: Pszenica

Rodzaj przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ciasto kruche w proszku.

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Dodatkowe informacje

1 porcja (34 g) zawiera: energia 570 kJ 136 kcal 7%* Energia w 100 g 1677 kJ / 400 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Metoda przygotowania

Dodaj: - 100 g margaryny - 1 jajko - 1 kg jabłek - cukier do smaku Przepis na Szarlotkę na kruchym cieście Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta kruchego Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać miękką margarynę i jajko. Całość zagnieść do uzyskania gładkiego ciasta. 1/4 ciasta włożyć do zamrażalnika na ok. 30 min. Reszte ciasta rozłożyc w wysmarowanej tłuszczem i posypanej maką lub wyłozonej papierem do pieczenia formie (ø 24 cm), lekko podwyższając brzeg na wysokość ok. 3 cm. 2. Przygotowanie owoców Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, gotować ok. 10 min., dosłodzić do smaku (do słodkich jabłek można dodać szczyptę kwasu cytrynowego). Ostudzoną masę jabłkową rozłożyć równo na cieście. 3. Przygotowanie górnej warstwy Piekarnik nastawić na temp. 175°C. Na warstwę owoców zetrzeć resztę schłodzonego ciasta (na tarce o grubych oczkach). 4. Pieczenie Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na środkowym poziomie. Temperatura: 175°C Czas pieczenia: 45 - 50 min. Smacznego! Zamiast jabłek można uzyć konfirurę (ok. 400 g) lub śliwki (500-600 g). Ciasto ze śliwkami najlepiej jest zrobić w prostokątnej formie (29 x 21 cm), wykładając spód całym ciastem kruchym, a następnie śliwkami. Kruche ciasteczka (ok. 500 g) Dodaj: - 100 g miękkiego masła lub margaryny - 1 jajko - produkty do dekoracji (polewę, posypkę) Sposób przygotowania: Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać tłuszcz i jajko. Całość zagnieść do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy do grubości ok. 3 mm. Wycinać ciasteczka foremkami lub nożem. Ciasteczka układać na natłuszczonej i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Można posypać je grubym cukrem, orzechami itp. Po upieczeniu można ozdobić polewą czekoladową i posypkami Dr. Oetkera. Pleśniak (prostokątna blacha 25 x 30 cm) Dodaj: - 3 jaja - 150 g margaryny - 3 - 4 łyżki powideł śliwkowych - 1 łyżeczkę kakao - 3 łyzki cukru (60 g) Sposób przygotowania: Żółtka i margarynę zagnieść z ciastem kruchym. Blachę wysmarować tłuszczem i wykleić połową ciasta. na wierzchu rozsmarować powidła. Resztę ciasta podzielić na 2 części. Do jednej z nich dodać kakao. Obie części schłodzić. Po schłodzeniu ciasto kakaowe zetrzeć na powidła (na tarce o dużych oczkach). Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, nałożyć na ciemne ciasto. Na pianę zetrzeć pozostałe ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 45 - 50 min. w temp. 180°C. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Inne informacje o alergenach

Możliwa obecność MLEKA.

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem