Telefon

Infolinia: 32 787 87 51 (pn-so 8:00-14:00)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Kamis Sól zmiękczająca mięso 30 g 5900084081016

EAN: 5900084081016
Nazwa wariantu
Kamis Sól zmiękczająca mięso 30 g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Kamis Sól zmiękczająca mięso 30 g 5900084081016

3,39
Cena za kg: 113,00
0.03 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Czy to wydobyta z ziemi (kamienna), czy z morza - sól nadaje potrawom charakter. Od wieków uważano ją za dar bogów, nazywano białym złotem, bo nie tylko wydobywała smak z potraw, ale była też najlepsza do konserwowania żywności. Przemierzając cały glob, przekonałem się, że niemal wszędzie sól używana jest do nacierania mięsa. Sprawia, że staje się smakowite, ale też kruche. Okazuje się, że sól wzbogacona o papainę (enzym pozyskiwany z owoców papai) działa jeszcze skuteczniej, wpływając na rozluźnienie włókien mięsa. Szczególnie zyskują na tym dodatku potrawy z wołowiny, wieprzowiny, baraniny i dziczyzny.

Składniki

sól jodowana (zawartość jodanu potasu 39±13 mg/kg soli)
kwas: kwas cytrynowy
wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy
enzym: papaina
przeciwutleniacz: pirosiarczyn sodu (zawiera dwutlenek siarki)

Wartości odżywcze

Średnia wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna100/24 (kJ/kcal)
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 2,9 g
w tym cukry 0 g
Białko 3,0 g
Sól 90,0 g

Zalecenia dla alergików

Może zawierać: Seler,Zboża zawierające gluten,Jaja,Mleko,Gorczyca,Soja
Zawiera: Dwutlenek siarki / siarczyny

Rodzaj przechowywania

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Kraj lub miejsce pochodzenia

Polska

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Sól zmiękczająca mięso

Adres producenta

McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska

Metoda przygotowania

Należy dokładnie natrzeć mięso solą zmiękczającą na 15-20 minut przed smażeniem, pieczeniem lub gotowaniem.

Adres zwrotny

McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Więcej inspiracji znajdziecie na: www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem www.kamis.pl

Informacje dla alergików

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, seler, soja, gluten, mleko, jaja i sezam.

Inne informacje o alergenach

Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem