Telefon

Infolinia: 32 787 87 51 (pn-so 8:00-14:00)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności ecard
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

WM Makaron spaghetti 500g 5907625330206

EAN: 5907625330206
Nazwa wariantu
WM Makaron spaghetti 500g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

WM Makaron spaghetti 500g 5907625330206

2,69
Cena za kg: 5,38
0.5 kg
Data zakończenia oferty:
2024-07-20
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Makaron spaghetti

Sposób przygotowania:

Zagotować wodę z dodatkiem soli i kilku kropli oleju roślinnego w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron nie przerywając wrzenia. Gotować  na słabym ogniu od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić, spłukać wodą i podawać.

Czas gotowania:

Świderki: 8-10 min; muszelki: 6-8 min; kolanka: 11-13 min; wstążki: 2-4 min; spaghetti: 10-12 min

Składniki

Mąka z PSZENICY twardej.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza produktu w 100 g przed ugotowaniem
Energia 1501 kJ / 354 kcal
Tłuszcz 1,5 g
Kwasy nasycone 0,4 g
Węglowodany 71 g
Cukry 2,9 g
Białko 12 g
Sól <0.01 g

Zalecenia dla alergików

Semolina z pszenicy twardej, woda.

W zakładzie produkcyjnym używane są również jaja.

Rodzaj przechowywania

Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu

Środki ostrożności

Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Makaron spaghetti

Adres producenta

Wyprodukowano dla:
Scamark Polska Sp. z o.o.
ul. Jutrzenki 137
02-231 Warszawa
przez:
Makarony Polskie SA
ul. Podkarpacka 15a
35-082 Rzeszów

Metoda przygotowania

Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.

Informacje dla alergików

Produkt może zawierać JAJA

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem